Pomoč in svetovanje:
040 261 165
059 970 312
Iskanje:
Domov>Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Spletna trgovina Reny.si in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Podatki o upravljalcu se nahajajo na povezavi Vizitka, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja

Reny  je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Reny d.o.o, v nadaljevanju ponudnik oz. upravitelj. Splošni pogoji spletne trgovine Reny so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi priporočil GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani www.reny.si izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine www.reny.si. Upravitelj spletne trgovine Reni24 d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja spletne trgovine Reny.si kadarkoli. O spremembah splošnih pogojev poslovanja bojo uporabniki obveščeni na spletnih straneh Reny.si.
Z registracijo oz. izvršitvijo nakupa vsak obiskovalec spletne trgovine Reny.si postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Reny.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
VSE AKCIJSKE CENE VELJAJO VEDNO ZA TRENUTNO ZALOGO. V PRIMERU, DA NI ZALOGE DELNO ALI V CELOTI VAS OBVESTIMO PO ELEKTRONSKI POŠTI ALI PO TELEFONU.
ZA URGENTNA NAROČILA - TOREJ ARTIKLE, KI NISO NA ZALOGI VAS TUDI OBVESTIMO O CENI, KI JE OBIČAJNO VIŠJA ZA 15% OD AKCIJSKE.
PRIDRŽUJEMO SI TUDI PRAVICO DO UKINITVE ARIKLA OB RAZPRODAJI.
PRAV TAKO SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO, DA VAS NAKNADNO OBVESTIMO, DA NI ZALOGE, KLJUB TEMU, DA VAS JE SISTEM  ŽE OBVESTIL Z POTRDILOM NAROČILA O DOBAVI. V IZJEMNIH PRIMERIH SE TO LAHKO DOGODI.

Kupec

Kupci v spletni trgovini Reny.si so lahko fizične in pravne osebe. Fizične osebe pri nakupu dodatno varuje Zakon o varstvu potrošnikov. Uporabniki jamčijo za skladnost podatkov podanih pri registraciji in v procesu nakupa. Družba si v primeru kupčevih napak, zlorab ali kršitev pridržuje pravico do uveljavljanja zahtevkov za nastalo škodo.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci
k) izdelki so v skladu z zahtevami standarda SIST EN 16890:2017
l) kupec ob nakupu pridobi navodila za uporabo in opozorila 

Minimalna vrednost naročila

Minimalna vrednost naročila v spletni trgovini  Reny.si je 10 EUR. Če vrednost artiklov v košarici ne dosega minimalne vrednosti naročila kupec ne more začeti z izvrševanjem nakupa s klikom na gumb Na blagajno.


Varovanje osebnih podatkov

Upravitelj spletne trgovine Reny.si  Reni24 d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Upravitelj za namene izvajanja naročil hrani naslednje podatke:
  • ime in priimek
  • naslov in kraj bivanja
  • naslov elektronske pošte
  • kontaktno telefonsko številko
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce v spletni trgovini Reny.si
Upravitelj v skladu z Zakonom o varstvu podatkov vaših podatkov ne bo posredoval nepooblaščenim tretjim osebam. Dostavnim službam bo posredovan vaš naslov in občasno telefonska številka izključno za namene opravljanja dostave.
Različna obvestila o akcijskih ponudbah in e-novice vam bomo pošiljali zgolj v primeru, da se boste nanje naročili.

Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.
Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Vsi artikli so dobavljeni brez dekoracij ali električnih aparatov kateri so na sliki v kolikor to ni drugače navedeno.

Pritožbe in spori

  • Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
  • Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
  • Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
  • Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Barva polnila v jedru ležišča

Pridržujemo si pravico, da barva polnil jedra ležišč odstopa od barve na predstavitvenih slikah. Barva polnil se lahko z različnimi izdobavami spreminja. Barva v nobenem pogledu ne vpliva na kvaliteto in fizikalne lastnost ležišča.

Način dostave

Za dostavo vam ni potrebno skrbeti, saj zanjo poskrbimo mi s svojimi vozili. Izjemoma ležišča dostavi GLS dostavna služba.

 

Stroški dostave:

 

Pri nakupu ležišč in letvenih dna:

- nad 1500€ strošek poštnine oz. dostave poravnamo mi.
- dostava  24,99 €.
Pri nakupu posteljnine in rjuh:
-poštnina 6,99 eur
Navedeni stroški dostave veljajo za dostavo na področju Republike Slovenije.