Pomoč in svetovanje:
040 261 165
059 970 312
Iskanje:
Domov>Vodič za nakup

Vodič za nakup

1) Kakšno ležišče izbrati ob težavah z hrbtenico?

Zelo pomembno je, da izberete ležišče s 7 conami, kar v naši spletni trgovini ni problem, saj vam nudimo samo ležišča s 7 conami trdot. Ležišče je v ledvenem delu najtrše in tako ustrezno podpira vašo hrbtenico. V bočnem in ramenskem predelu je ležišče mehkejše, saj se telo tam najbolj pogrezne v samo ležišče. S tem je zagotovljeno, da je vaše telo pravilno podprto – vaša hrbtenica ima obliko ravne črte in pravilen fiziološki položaj, kar odpravlja bolečine.

2) Kakšno trdoto ležišča izbrati?

Občutek trdote mora biti ravno pravšnji. Ležišče mora s svojo trdoto omogočati pravilno podporo, po drugi strani pa nam mora biti ravno prav udobno. Po občutku ne premehko in ne pretrdo. Noben del telesa ne sme biti preveč obremenjen. Prevelike točkaste obremenitve imajo za posledico slabo prekrvavitev podkožja na stisnjenem delu in povzročajo preveč impulzov za obračanje med spanjem.

3) Če je postelja zakonska, ali je bolje kupiti ležišče iz dveh delov?

Zakonsko ležišče iz dveh ločenih jeder je boljše za vzdrževanja in prilagajanje telesu. Ločeni ležišči je vsako posebej namreč lažje obrniti, kot pa veliko zakonsko ležišče. Prevleka pri zakonskem ležišču je bistveno večje velikosti in jo zato težje vzdržujemo doma. Samostojno ležišče se bolje prilagaja posameznemu telesu in tudi ortopedska funkcija je pri njem bolje izkoriščena, kot če je spojeno še z enim ležiščem.

4) Kakšno prevleko izbrati v kolikor imate probleme z alergijami?

Izbira kvalitetne prevleke je zelo pomemben dejavnik pri nakupu ležišča, zato smo se odločili, da na naših ležiščih ponudimo samo kvalitetne materiale, ki so anti alergijsko obdelani  in primerni za alergike in astmatike. Vse prevleke so snemljive in tako enostavne za vzdrževanje.

5) Kakšno višino ležišča izbrati in ali je ta pomembna?

Višina ležišča je velikokrat odvisna od kvalitete ležišča, zato za razliko od konkurence pri nas ne prodajamo ležišč oz.  vzmetnic z 12cm višine, temveč je minimum 21 cm. Od podobnih konkurenčnih artiklov se bistveno razlikujemo tudi v gostoti pene, katera ima pri nas minimalno 35kg/m3, pri boljših ležiščih tudi do 55 kg/m3 .

6) Kakšno dimenzijo izbrati?

Ležišče naj bo vsaj 10-15 daljše od dolžine vašega telesa, ter  čim bolj široka. Primerna dimenzija ležišča vam bo omogočila, da pri spanju ne boste imeli težav z občutkom otesnjenosti. Izdelamo vam lahko tudi ležišče po meri, prav tako lahko izberete med različnimi trdotami.

7)  Ali lahko ležišče brezplačno vrnem v primeru, da mi ne ustreza?

Ležišče lahko brezplačno vrnete v primeru, da kupite ležišče, ki vam ne zagotavlja tistega udobja, ki ste ga od njega pričakovali. Zato je pri nakupu še kako pomembno, da vam omogočim brezplačen preizkus ležišča.